Թռչունների ընտանիքներ

Պարազիտ Jaeger (Stercorarius parasiticus) Անձնագիր

Pin
Send
Share
Send
Send


Մակաբուծական ջեժեր, գիտական ​​անուն, Stercorarius parasiticus ծովային թռչուն է: Skua ընտանիքի Stercorariidae- ին պատկանող հայտնի է նաև որպես Arctic skua, Arctic jaeger կամ մակաբուծային skua: «Jaeger» բառը գալիս է գերմանական Jaeger բառից, որը նշանակում է «որսորդ»:

Անգլիական «Skua» անունը գալիս է փարավոնի Skigvur անունից, որտեղ Skyevoy- ը հայտնի է իր թռչունների գաղութով: Գենոսի անունը Stercorreus լատիներեն է և նշանակում է «կովի տականք»:

Այլ թռչունների կողմից ցրված սնունդը ժամանակին համարվում էր արտաթորանք, երբ դրան հաջորդում էին դդումները: Հատուկ մակաբույծները գալիս են լատիներենից և նշանակում են «մակաբույծներ»:

Նկարագրություն

Հայտնաբերումը բարդանում է երկար ոտանի Jaeger և Parasitic Jaeger- ի և երեք տառանոց ձևերի առկայության պատճառով:

Թիակների կարճ, մակաբուծային ծնոտները կշռում են 5-7 սմ (4-5 դյույմ), 107 10125 սմ (42-49 դյույմ) թևերի վրա և կշռում 300-650 գրամ (0,66-1,43 ֆունտ) բուծում: Մեծահասակների պոչի հոսքի հոսքի երկարությունը մոտ 7 սմ է (2,8 դյույմ):

Թեթև մորֆաները մեծահասակներն ունեն շագանակագույն հետևի մասում, գերակշռում են սպիտակ առաջնային մաշկը ՝ մուգ ներքնամասերով և սպիտակ «բռնկումով»: Գլուխը և պարանոցը դեղին գույնով են `սեւ գլխարկով և ունեն առանցքային կետի պրոյեկցիա:

Մուգ-մորֆային մեծահասակների մուգ խառնուրդներն ունեն մուգ շագանակագույն և միջին չափի փետուրներ, որոնք փոքր-ինչ մուգ են `գունատ ներքևներով, գլխով և պարանոցով: Կա բոլոր չափերի սպիտակ թևի բռնկում:

Դեռահասների նույնականացումն ավելի խնդրահարույց է, և դժվար է տարբերակել մակաբույծ ջիգերները երկար ոտքերով: Մակաբույծ խոտը պակաս այրված է, քան ավելի զանգվածային, կարճաթև և երկար ոտանի մակաբույծ խեղդերը, որոնք սովորաբար ավելի տաք են ՝ շագանակագույն երանգներով, այլ ոչ թե մոխրագույնով: Այնուամենայնիվ, դրանք ցույց են տալիս փետուրի փոփոխությունների նույն լայն շրջանակը: Թռիչքն ավելի շատ բազե է հիշեցնում:

Այս թռչնի ընդհանուր կոչը քթի խուլ խոսքն է, որը մի քանի անգամ կրկնվում է ցուցահանդեսում: Նրանց տագնապի զանգը փոքր աղմուկ է:

Բուծում

Այս տեսակը ծագել է Եվրասիայում և Հյուսիսային Ամերիկայի հյուսիսում, զգալի պոպուլյացիաներով ՝ հյուսիսային Շոտլանդիայի հարավում:

Այն չորս ձիթապտղի-շագանակագույն ձու է դնում չոր տունդրայի, ավելի բարձր մրգերի և բնադրող կղզիների վրա: Բազմացման վայրում գտնվելու ընթացքում այն ​​լուռ է մնում, բացառությամբ հնձելու և ջրհորի նոտաների:

Այլ շամփուրների նման, այն կհասնի մարդկանց կամ աղվեսի բույնին, չնայած չի կարող լուրջ վնաս պատճառել, դա վախեցնող ու ցավալի փորձ է: Այն արտագաղթող, արևադարձային և ձմեռ է օվկիանոսում ՝ հարավային օվկիանոսներում:

Բրիտանական կղզիներում նրանք բազմանում են Շեթլենդում և Օրքնիում, Արտաքին Հեբրիդում, Սադերլենդում, Քեյթնեսում և Արգիլի մի քանի կղզիներում:

Դաստիարակություն

Այս թռչունը բազմանալու ժամանակահատվածում կերակրվելու է առնետներով, միջատներով, ձվերով, առնետներով և մանր թռչուններով, բայց նրա սննդակարգի մեծ մասը (հատկապես ձմռանը և միգրացիան) պատրաստվում է այն կերակուրներով, որոնք նա ձեռք է բերում այլ թռչունների (հիմնականում ճայերի և տեղանքների) դուրսբերմամբ կլեպտոպերիզմ ​​կոչվող հաջորդականություն:

Պահպանման կարգավիճակ

2018 թ.-ին, 2000-ականների սկզբին նրանց թիվը կտրուկ ընկնելուց հետո, Stercorarius parasiticus- ը 2000 թ. Նվազագույն մտահոգությունից Իսլանդիայում հայտնվեց որպես վտանգված:

Դիտեք տեսանյութը: Pomarine Skua - Dorset (Մայիս 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send