Թռչունների ընտանիքներ

Parakeet Auklet- ի փաստերը և նույնականացումը

Pin
Send
Share
Send
Send


Parakeet auklet- ն ունի Ալյասկայի բոլոր auklet- ների լայն տեսականի, բայց նույն չափի անասուն չունի, ինչպես մյուսները ծովում կամ բուծման գաղութներում: Կարճ լողալ և սուզվելով ծովային թռչունները, առանցքակալների ծովն ու Ալյասկայի հարավային ափամերձ ամառը:

Սովորաբար վազում է զույգերով կամ փոքր խմբերով: Parakeet auklet- ը մոտ ինը-տասը դյույմ բարձրությամբ փոքր, ինտենսիվ ծովային թռչուն է: Այն ունի գլխի և հետևի մուգ սեւ փետուր, սպիտակ պարանոց և կրծքավանդակ և սպիտակ մարմին:

Parakeet auklet (Athiya socitakula) փոքրիկ ծովային թռչուն է Խաղաղ օվկիանոսի հյուսիսում: Պարեկետի ավազակները պետք է տեղադրվեին ցիկլոարխինխուս սեռի վրա, բայց վերջին նմուշները և գենետիկ ապացույցները պետք է տեղադրվեն Athias սեռի վրա ՝ այն սերտորեն կապելով գագաթավոր բուների և առնվազն ձվարանների հետ:

Այն զբաղվում է Ալյասկայի, Կամչատկայի և Սիբիրի ծովային ջրերով: Այն բազմանում է մերձափնյա կղզու զառիթափ, օփալ և ժայռափոր դաշտերում ՝ ձմռանը շարժվելով հարավ:

Նկարագրություն

Parakeet auklet- ը կարճ նարնջագույն թղթադրամ է `փոքր (23 սմ) auk- ով, որը խրախուսում է թռչունին արտահայտել իր հետաքրքրաշարժ արտահայտությունը: Թռչնի փետուրը վերին մասում մուգ է, իսկ ներքևում `սպիտակ: Աչքերից ետ նետվող մեկ սպիտակ փետուրով: Փոքր տարբերություն կա բուծման և ձմեռային փետուրի միջև:

Parakeet auklet- ը հայրենի միջավայրում ծայրաստիճան ձայնեղ տեսակ է, այն կոչում է բույն հասնելուն պես և զուգավորում է այն, երբ նրա զուգընկերը գալիս է: Այն անընդհատ կոչվում է մաքրող ականջ (քանի որ կազեինի տատանում է և դրա արդյունավետությունն անհայտ է, բայց կարող է կապված լինել փորվածքը ներխուժողներից պաշտպանելու և զուգընկերոջ հետ կապը ամրապնդելու հետ):

Վարքագիծ և վերարտադրություն

Parakeet auklet- ը չափազանց սոցիալական է իր բուծման գաղութներում:

Այլմոլորակային octal- ի կերակրման սեզոնը տատանվում է. Բուծման սեզոնը զբաղեցնում է փոքր պլանկտոնային խեցգետնիների մեծ մասը, ինչպիսիք են euphausids, copepods և amphipods: Վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ որոշ շրջաններում այն ​​նույնպես հակված է ժելե ձկների: Այն հաճախ սնվում է գաղութից զգալի հեռավորության վրա ՝ խորտակվելով մինչև 30 մետր, որպեսզի հասնի իր զոհին:

Բուծումը սկսվում է ապրիլին և մայիսին գաղութներում, որոնք հաճախ կիսվում են այլ auk տեսակների հետ: Այս զույգը ձու է դնում, որը տևում է ընդամենը մեկ ամիս, հավը սնվում է 4 անգամ ՝ մոտ 35 օր: Chickուտը փախչում է գիշերը ՝ միայնակ թռչելով դեպի ծով:

Կարգավիճակ և պահպանում

Չնայած parakeet auklets- ը սպառնալիք չի համարվում, Խաղաղ օվկիանոսի հյուսիսում հաշվվում է ավելի քան մեկ միլիոն մարդ: Ենթադրվում է, որ այն վերջերս անկում չի ունեցել, բայց ապագայում կարող է սպառնալ գիշատիչների և նավթի արտահոսքի պատճառով:

Դիտեք տեսանյութը: MOVING OUT 10 PARROTS WAS SO MUCH HARDER THAN I THOUGHT.. MARLENE MCCOHEN (Մայիս 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send