Թռչունների ընտանիքներ

Black Wasp Eater / Henicopernis infuscatus

Pin
Send
Share
Send
Send


Wasp- ը Falconiformes, բազեների ընտանիքին պատկանող թռչուն է: Եվրոպայում և Ասիայում բշտիկակերները բնադրում են:

Այս թռչունները գործնականում ապրում են ամբողջ Եվրոպայում ՝ Իսպանիայում, Իտալիայում, Ֆրանսիայում և Արևելյան Եվրոպայի մնացած մասերում: Հյուսիսում այս թռչունների բնակավայրը սահմանափակվում է Սկանդինավիայում և Մեծ Բրիտանիայում: Մեծ Բրիտանիայում նոր անտառում նկատվում է wasp ուտողների մեծ կոնցենտրացիա: Հարավային Անգլիայի այս շրջանը լի է խոտհարքներով, անտառներով և անապատներով:

Wasp (Pernis apivorus):

Ասիայում wasp ուտողները բույն են դնում Ռուսաստանի անտառային տարածքում ՝ մինչև Ալթա: Այս թռչունները ձմեռում են արևադարձային Աֆրիկայում և Սահարայից հարավ ընկած տարածքներում: Բացի այդ, տեսակների ներկայացուցիչները հասնում են Աֆրիկայի հարավային ծայր:

Բեկ ուտող արտաքին տեսք

Wasp ուտողը մեծ չափի է: Այս թռչունների մարմնի երկարությունը 52-60 սանտիմետր է: Թևերի բացվածքը տատանվում է 135-150 սանտիմետրերի սահմաններում:

Ռուսաստանում wasp- ը տեղի բնակիչ է:

Էգերը մի փոքր ավելի մեծ են, քան տղամարդիկ: Թռչնի գլուխը փոքր է, պոչը ՝ երկար:

Մեջքի փետուրը մուգ շագանակագույն է: Մուգ ու բաց շերտերը փոխարինվում են որովայնի վրա: Թռիչքի թևերը բաց շագանակագույն են, մուգ գծերով: Փետուրների ծայրերը մուգ են, համարյա սեւ: Պոչը թեթև է, ունի լայն մուգ շերտեր: Աչքերի ծիածանաթաղանթը դեղին է: Կտուցը սեւ է: Թաթերը դեղին են `սեւ եղունգներով: Տղամարդկանց մոտ գլխի փետուրն ունի մոխրագույն-կապույտ երանգ, իսկ կանանց մոտ ՝ շագանակագույն: Wasp ուտողները շատ արագ են թռչում և մանեւրվում:

The wasp- ը գիշատիչ թռչուն է:

Wasp ուտող վարքագիծ և սնուցում

Այս թռչունները թռչում են գետնից ցածր: Wasատիկից ճյուղ նետվելով ՝ իշակերները թևերը թափահարում են, մինչդեռ ծափը բարձր է: Թռչուններն անընդհատ գլուխները թեքում են այս կամ այն ​​կողմ:

Դիետան խիստ մասնագիտացված է: Wasp- ի, մեղվաբուծության և իշամեղուների թրթուրները սնվում են wasp- ով: Այս թռչունները ճանկերով փորում են օձերի բները և հասնում իրենց որսին: Շատ ուժեղ փետուրը պաշտպանում է ճակատը մեղուների խայթոցներից: Theանկերը մի փոքր կոր են, քանի որ դրանք հիմնականում օգտագործվում են բները պոկելու համար:

Բացի այդ, wasp ուտողները սնվում են նաև միջատներով ՝ խոշոր բզեզներով և թրթուրներով: Նրանք նաև որսում են ավելի մեծ որսերի ՝ գորտերի, կրծողների, օձերի և մողեսների:

Թռիչքի ժամանակ իշամանի ամբողջ մեծությունը բացահայտվում է:

Վերարտադրություն

Այս թռչունները բներ են կառուցում անտառի եզրերին մոտ գտնվող ծառերում: Բույնը գտնվում է գետնից 3-15 մետր բարձրության վրա: Իգը ձվադրում է մայիսից հունիս ընկած ժամանակահատվածում: Կլատչը բաղկացած է 2-3 կարմրավուն շագանակագույն ձվից:

Ինկուբացիոն շրջանը տեւում է 1 ամիս: Թե՛ էգը, թե՛ արուն զբաղվում են ձվաբջջով: Նոր սերունդը արագորեն աճում է, 1,5 ամսականում ճտերն արդեն սկսում են թռչել: Օզեր ուտողները օգոստոս-սեպտեմբեր ամիսներին թռչում են հարավ, բայց երբեմն նրանք կարող են թռչել ավելի ուշ ՝ հոկտեմբերի սկզբին:

Թրթուր ուտողը խորտակում է եղջյուրների բները:

Թիվ

Բնակչության թիվը մեծ չէ: Բնադրման տարածքները տեղակայված են միմյանցից զգալի հեռավորության վրա: Տեսակների քանակը ուղղակիորեն կախված է միջատների առկայությունից, երբ կան շատ վարդեր ու մեղուներ, այդ ժամանակ բնակչության թիվն ավելանում է: Անանուն անձրևոտ ամռանից հետո տեղի է ունենում սնունդ ուտողների թվի նվազում: Սննդամթերքով հարուստ տարիներին իշակերներն ակտիվորեն բնադրում են, և նրանց թիվը նորմալանում է:

Եթե ​​սխալ եք հայտնաբերել, ընտրեք տեքստի կտոր և սեղմեք Ctrl + Enter.

Հայտարարություն

Էջեր ՝ 1

  • Listուցակ
  • " Թռչուններ
  • »Աղբակերներ

Բեկ ուտողներ

Շատ յուրօրինակ գիշատիչ թռչուններ:

Չնայած այն բանին, որ նրանց անվանում են իշակեր, նրանք հիմնականում ուտում են ոչ թե նույնիսկ միջատներ, այլ Hymenoptera- ի թրթուրները: Չնայած այն կշռում է ավելի քան 1 կգ, իսկ թևերի բացվածքը `մինչև 1,5 մ: Գլխի առջևի մասը խիտ փետուրավոր է, ինչը, հավանաբար, թռչունին տալիս է որոշակի պաշտպանություն խայթող միջատներից, փետուրը շատ թունդ է: Wsանկերը սուր են, բայց փոքր-ինչ ծալված, քանի որ դա նրա համար ավելի հեշտ է քայլում գետնին: Գտնելով իշամեղուների կամ wasps- ի բույն, թռչունը սկսում է թաթերով պոկել այն:Այն ճարտարորեն իր կտուցով որովայնի վրայով բռնում է թռչող միջատներին և խայթոցի հետ միասին կծում որովայնի ծայրը: Շատ լուռ թռչուն:

(Aviceda jerdoni)

Տարածված է Հյուսիսարևելյան Հնդկաստանի և Նեպալի Հիմալայների նախալեռներում, Հարավային Հնդկաստանի Արևմտյան Գաթսում, Շրի Լանկայի հարավում, Բանգլադեշում, Մյանմայում, Թայլանդում, Սինգապուրում, Ֆիլիպիններում և Սումատայում: Բնակվում է արեւադարձային անտառներում: Այն բնակություն է հաստատում անտառի եզրերի և բացատների մոտ, ինչպես նաև հանդիպում է ճահճային և նախալեռնային անտառներում:

Մարմնի ընդհանուր երկարությունը 41-48 սմ է, մարմնի քաշը ՝ մոտ 353 գ, թևերի բացվածքը ՝ 117 սմ:

Ասիական բազան սնվում է մանր օձերով, մողեսներով, գորտերով, մորեխներով և այլ խոշոր միջատներով:

Ասիական հիմքերը հիմնականում զույգերով են պահվում, երբեմն դրանք կարելի է տեսնել անտառի եզրին սավառնող 3-5 անհատներից բաղկացած փոքր խմբերում: Բազմացման սեզոնը տևում է ամբողջ տարին (բացառությամբ ապրիլից մայիս ամիսների մի քանի ամիս), չնայած այն տատանվում է բնակավայրի համեմատ: Խոշոր բույնը տեղադրված է գետնից 7-20 մ բարձրության վրա գտնվող բարձր ծառերի պսակների մեջ: Կլատչում սովորաբար կա 2 սպիտակ ձու:

(Aviceda leuphotes)

Բնադրում է Հիմալայանի նախալեռների անտառներում, քանի որ ձմռանը գաղթում է Հնդկաստան և Հարավարևելյան Ասիա: Նրանք նախընտրում են խիտ անտառները:

Ընդհանուր գունավորումը խիստ սև է. Կրծքավանդակի վրա սպիտակ «վերնաշապիկ» է, իսկ թևերի վրա ՝ սպիտակ նշաններ, որովայնը գծավոր է, թռիչքի փետուրների և պոչի ներքին կողմը սպիտակ է, գլխի հետեւի մասում ՝ գեղեցիկ մատնանշված երկար գագաթ: Ունի կարճ, հաստ ոտքեր ՝ ուժեղ ճանկերով: Չափերը փոքր են. Ընդհանուր երկարությունը 30-35 սմ, թևերի բացվածքը ՝ 66-80 սմ և քաշը ՝ 168-224 գ:

Սև հիմքերը շատ ժամանակ են անցկացնում բարձր ծառերի մերկ ճյուղերի վրա, որոնք նայում են անտառի հովանոցին: Դրանք հաճախ կարող են հայտնաբերվել փոքր խմբերում կամ հոտերում, հատկապես միգրացիայի ժամանակ: Սև հիմքն առավել ակտիվ է մթնշաղին կամ ամպամած եղանակին: Դիետայի հիմքը ներառում է տարբեր միջատներ, որոնք նրանք բռնում են թռիչքի ընթացքում կամ հավաքում են ծառերի տերևներից, երբեմն որսում են փոքր թռչունների համար կամ ուտում են յուղի ափի պտուղները:

Բազմացման շրջանը սկսվում է ապրիլին: Երկու սեռերն էլ ակտիվորեն մասնակցում են բների կառուցմանը, ձվերի ինկուբացմանը և ճտերի աճեցմանը: Բույնը փոքր ճյուղերի հարթակ է, որի կենտրոնում ընկճվածություն է: Սկուտեղը շարված է չոր խոտով: Ինկուբացիոն շրջանը տեւում է 26-27 օր:

(Aviceda madagascariensis)

Տարածված է Մադագասկարում: Բնակվում է մերձարևադարձային և արևադարձային անտառներում ՝ ծովի մակարդակից մինչև 1600 մ բարձրության վրա:

Մարմնի ընդհանուր երկարությունը 40-45 սմ է, թևերի բացվածքը ՝ 90-100 սմ: Մադագասկարի հիմքը գլխին ունի փոքր լեռնաշղթա:

Դիետան ներառում է մանր սողուններ (քամելեոններ, գեկոսներ), խոշոր միջատներ և նրանց թրթուրները (մորեխներ, բզեզներ, մեղուներ, օձեր, ցիկադաներ, աղոթքների շղարշներ):

(Aviceda subcristata)

Տարածված է Հյուսիսային և Արևելյան Ավստրալիայում ՝ Նոր Գվինեայում, Մոլլուկսկի, Սողոմոն և Բիսմարկ կղզիներում: Բնակվում է անտառապատ տարածքներում, հիմնականում արևադարձային անձրևային անտառների եզրերում, բացատներում, այգիներում:

Մեծահասակի երկարությունը 35-46 սմ է: Theալքավոր հիմքը վառ գույնի և բավականին նրբագեղ ծալված միջին չափի գիշատիչ թռչուն է: Դրա արտաքին տեսքի բնորոշ առանձնահատկությունը բարձր գագաթն է, որը թռչունը կա՛մ բացում է, կա՛մ ծալում: Պայծառ դեղին աչքերը, գծավոր փետուրն ու կարճ ոտքերը այս թռչունին արտաքին մեծ նմանություն են տալիս որոշ աղավնիների և կաչաղակների հետ:

Հիմքը փնտրում է որսին ՝ նստած ծառի ճյուղի վրա կամ դանդաղ թռչելով պսակների գագաթների վրայով: Այն հիմնականում որսում է փայտային կենդանիներ ՝ միջատներ, գորտեր, մողեսներ և մանր թռչուններ: Նիշելով որսը ՝ գիշատիչը կարճ սուզվելուց անմիջապես հետո բռնում է այն, բայց երբեմն որսին հետապնդում թագի մեջ ՝ թափ տալով թևերը ՝ դուրս մղելով այն դեպի ավելի բաց տարածք: Որոշ մրգեր, հատկապես թուզը, ծառայում են որպես սննդակարգի լրացում:

(Henicopernis longicauda)

Տարածված է Նոր Գվինեա կղզում և հարակից արևմտյան կղզիներում: Բնակվում է մերձարևադարձային և արևադարձային խոնավ լեռնային և ցածրադիր անտառներում: Այն նախընտրում է լողալ անտառի եզրերի և եզրերի երկայնքով:

Երկար պոչ ունեցող սնուցիչները չեն գաղթում, միայն երիտասարդ թռչուններն են լքում իրենց բնադրավայրերը: Այս wasps- ը պահվում է մեկ առ մեկ կամ զույգերով:Սնվում է օձերով (թրթուրներ և մեծահասակներ), տերմիտներով, մորեխներով, ծառի գորտերով, մողեսներով, մանր թռչուններով և նրանց ձվերով: Որս է անում ցերեկային ժամերին կամ մթնշաղին: Անտառում որս անելիս նա թռչում է ճյուղից ճյուղ ՝ թագավորներից որս փնտրելով:

Բազմացման սեզոնը տեղի է ունենում անձրեւային սեզոնից հետո: Բույնը սովորաբար տեղակայված է գետի նախավերջին մոտ 7 մ բարձրության վրա, երբեմն ՝ քարքարոտ եզրին:

(Henicopernis infuscatus)

Էնդեմիկ է Նոր Բրիտանիա կղզու վրա, որը գտնվում է Նոր Գվինեայից արևելք: Այս ծայրաստիճան հազվագյուտ թռչունը բնակվում է մերձարևադարձային և արևադարձային խոնավ լեռնային և ցածրադիր անտառներում:

(Pernis apivorus)

Բազմանում է Հյուսիսային և Կենտրոնական Եվրոպայում Սկանդինավյան թերակղզու հարավային մասից և Ֆինլանդիայից հյուսիսում մինչ Իսպանիայի կենտրոնական մասը, Ֆրանսիան, Իտալիան, Հունաստանը, ինչպես նաև Փոքր Ասիայում և Հյուսիսային Իրանում: Այն գաղթող թռչուն է, որը բնության բուծման և ձմեռման տարածքների միջև մեծ բաց ունի (ձմեռում է Աֆրիկայի արեւադարձային անտառներում): Առավել տարածված են նոսր անտառներում, որոնք տեղավորված են բաց տարածություններով:

Խոշոր թռչուն ՝ համեմատաբար երկար պոչով և նեղ թևերով: Մարմնի ընդհանուր երկարությունը 52-60 սմ է, թևերի բացվածքը `135-150 սմ, քաշը` 600-1100 գ: Էգերը նկատելիորեն մեծ են, քան տղամարդիկ: Headակատի վրա և աչքերի շուրջ ՝ թեփուկներ հիշեցնող կարճ, թունդ փետուրներ: Տարսը ծածկված է ցանցային վահաններով: Մեծահասակ թռչունների մեջքի հատվածը մուգ շագանակագույն է, փորոքային կողմը շատ փոփոխական է գույնով. Մոնոխրոմատ դարչնագույնից մինչև բաց շագանակագույն լայնակի նմուշով կամ հազվագյուտ մուգ շագանակագույն երկայնական շերտերով: Թռիչքի փետուրները շագանակագույն են ՝ սեւավուն ծայրերով, սպիտակավուն հիմքերով և մուգ լայնակի գծերով: Պոչի փետուրները երեք լայն մութ լայնակի շերտերով ՝ երկուսը պոչի հիմքում և մեկը գագաթնակետին: Կան թռչուններ և մոնոխրոմատ շագանակագույն: Աչքերը դեղին կամ նարնջագույն են: Կտուցը սեւավուն է, ոտքերը դեղին են, ճանկերը ՝ սեւ: Երիտասարդ թռչունները հաճախ ունենում են բաց գույնի գլուխ, իսկ հետևում ՝ բաց բծեր: Ձայնը հնչում է «kii-e» կամ արագ «ki-kiki»: Այն սովորաբար թռչում է ցածր, թռիչքը թեթև է և մանեւրելի:

Մեղր բզեզները հիմնականում սնվում են միջատներով, հատկապես սոցիալական hymenoptera- ի (թրթուրներ, իշամեղուներ) թրթուրներով: Լրացուցիչ սնունդ են տրամադրում այլ միջատներ ՝ բշտիկ, խոշոր թրթուրներ և բզեզներ, ինչպես նաև գորտեր, մողեսներ, օձեր, մանր թռչուններ և կրծողներ:

Ձմեռման վայր մեկնումը տեղի է ունենում օգոստոս-սեպտեմբեր ամիսներին, երբեմն հետաձգվում է մինչև հոկտեմբեր: Բնադրավայր է վերադառնում ավելի ուշ, քան մյուս գիշատիչ թռչունները (տիրույթի մեծ մասում ՝ մայիսի սկզբին): Այն ծառերի մեջ բներ է դասավորում, երբեմն զբաղեցնում է այլ թռչունների (ագռավ, բազե) շենքերը: Ուշ կլաչը, մայիսի վերջին-հունիսին, բաղկացած է 1-2, շատ հազվադեպ ՝ 3-4 ձվից, օխերի ֆոնի վրա խիտ և պայծառ շագանակի նախշով: Երկու ծնողներն էլ ինկուբացնում են շուրջ մեկ ամիս: Բնում կան 1-2 ճտեր: Մեծացած ճտերը բույնից դուրս են գալիս դեռ չաճած առաջնային փետուրներով և երկար ժամանակ մնում են դրա կողքին:

(Pernis ptilorhynchus)

Բնադրում է Կենտրոնական և Արևելյան Սիբիրում ՝ Ալթայից մինչև Պրիմորիե և Սախալին, ինչպես նաև թռչում է Կենտրոնական Ասիա: Ձմռան համար նրանք թռչում են դեպի արևադարձային հարավարևելյան Ասիա: Բնակվում է խառը և սաղարթախիտ անտառներում ՝ բաց տարածքներով:

Դա միջին չափի գիշատիչ թռչուն է, մի փոքր ավելի մեծ, քան սովորական իշակեր ուտողը: Մարմնի քաշը 0,7-1,5 կգ է, մարմնի երկարությունը `59-66 սմ, արական թևի երկարությունը` 40,4-44,5 սմ, էգը `43,7-49,7 սմ, թևերի բացվածքը` 150-170 սմ: Գլխի հետևի մասում երկարավուն փետուրները կազմում են մատնանշված գագաթ: Վերին մարմինը դարչնագույն կամ մուգ շագանակագույն է, կոկորդը սպիտակ է, ներքևում ՝ նեղ սեւ շերտով, երբեմն շագանակագույն ՝ աննկատելի սեւ շերտով: Տղամարդկանց գլուխը մոխրագույն է, աչքերի ծիածանաթաղանթը կարմիր է, պոչի վրա `2 լայն շերտեր: Էգերը ավելի մուգ են ՝ շագանակագույն գլխով, դեղին ծիածանաթաղանթով: Էգերն ու երիտասարդ թռչունները պոչի վրա ունեն 4-6 շերտագիծ, ինչպես սովորական իշակերն է:

Այն սնվում է Hymenoptera- ով, հիմնականում wasps- ով, ինչպես նաև կարող է սնվել այլ միջատներով, ինչպիսիք են cicadas: Թռիչքի ժամանակ գագաթնային օզոնը ժամանակ առ ժամանակ կախված է ՝ թևերով կարճ տատանումներ պատրաստելով: Բնադրում է միայն անտառներում: Բույնը կառուցված է բարակ ճյուղերից, շարված տերևներով և սահմանափակված կենդանի ճյուղերով: Բնի տրամագիծը 60-90 սմ է, բարձրությունը `մոտ 20-60 սմ, սկուտեղի տրամագիծը` 40-50 սմ, խորությունը `10-15 սմ: Կլատչը պարունակում է կարմիր կամ բաց շագանակագույն գույնի 2 ձու: բծերով:

(Pernis celebensis)

Տարածված է Ինդոնեզիայում և Ֆիլիպիններում:Բնակվում է մերձարևադարձային և արևադարձային ցածրադիր և լեռնային անտառներում:

Մարմնի երկարությունը 50-58 սմ է, թեւերի բացվածքը ՝ 110-125 սմ:

Սնվում է հիմնականում մեղուներով և այլ Hymenoptera– ներով, նրանց թրթուրներով և սանրերով, երբեմն ՝ թռչունների որս:

(Leptodon cayanensis)

Տարածված է Կենտրոնական և Հարավային Ամերիկայի արևադարձային և մերձարևադարձային գոտիներում. Հարավային արևելյան Մեքսիկայից և Տրինիդադից մինչև Պերու, Բոլիվիա, Բրազիլիա և Հյուսիսային Արգենտինա: Բնակվում է խոնավ անտառներում:

Մարմնի երկարությունը 46-53 սմ է, թևի երկարությունը `30-35 սմ, մարմնի քաշը` 400-600 գ: Գլուխը ներկված է գունատ գորշ գույնով, վերին մասը ՝ սեւ, կրծքավանդակը և ներքին կողմը թևերը սպիտակ են, պոչը `սեւ, երկու երեք սպիտակ շերտերով: Կտուցը կապտավուն գույն է:

Սիրված կերակուրը wasp larvae- ն է (որը այն ուտում է մեղրախորշ կտորների հետ միասին), բացի այդ, նկատվել են մի շարք միջատներ, այդ թվում ՝ խոշոր թրթուրներ, պակաս հաճախ ծառերի գորտեր, մանր սողուններ, այլ թռչունների ճիրանների փչացում: Թակարդները թալանում են նստվածքներից:

(Leptodon forbesi)

Այս ծայրաստիճան հազվագյուտ թռչունը բազմանում է Բրազիլիայի հյուսիս-արևելքում:

Մարմնի երկարությունը 49-50 սմ է, մարմնի քաշը ՝ 550-580 գ: Արտաքնապես այն շատ նման է գորշագլխավոր կայենային ուրուրի հարավային պոպուլյացիաներին, այդ իսկ պատճառով այն հաճախ առանձնանում է որպես ենթատեսակ:

(Chondrohierax uncinatus)

Բնակվում է Կենտրոնական Ամերիկայի, Հյուսիսարևելյան Հարավային Ամերիկայի անտառներում և Տրինիդադ, Գրենադա և Կուբա կղզիներում:

Մարմնի երկարությունը 38-51 սմ է, թևերի բացվածքը ՝ 78-98 սմ, քաշը ՝ 215-397 գ: Կեռիկավոր բամբակ ունեցող կանայք սովորաբար մուգ գույն են ունենում, վերևի, կոճղագույն գույնի կողմերն ու պարանոցի հետևը , և դրանց հատակը միատեսակ շաղված է կարմրաշագանակագույն և սպիտակ լայնակի շերտերով: Տղամարդիկ վերևից մուգ մոխրագույն են, իսկ ներքևում դրանք կարող են լինել մոխրագույն կամ գծավոր. Սպիտակ շերտերը փոխարինվում են մոխրագույնով կամ, ինչպես կանանց մոտ, շագանակագույնով, երբեմն հայտնաբերվում են գրեթե ամբողջովին սև անհատներ:

Դա բնորոշ անտառային տեսակ է, նախընտրում է խոնավ բնակավայրերը: Այն մասնագիտացված է խոշոր փայտային, ցամաքային և ջրային խխունջներ որսալու մեջ, որոնք ճարպկորեն վերցնում է կտուցի սուր մանգաղով ՝ դուրս բերելով այն պատյաններից: Երբեմն այն ուտում է խոշոր միջատներ, մանր գորտեր, սալամանդրներ կամ կաթնասուններ:

Բները կառուցվում են ծառերի վրա, կանաչ ծածկ չի նշվում: Երկու ծնողներն էլ մասնակցում են բույնի կառուցմանը, ինկուբացիային և սերունդներին խնամելուն: Կլատչում սովորաբար 2 ձու կա: Chickուտը բնում մնում է 35-45 օր:

Կուբայի կղզում ապրում է սեռի (Chondrohierax) մեկ այլ ներկայացուցիչ `կուբայական կեռիկավոր ուրուր (Chondrohierax wilsonii): Այս թռչունը ոչնչացման եզրին է, նրա բնակչությունը կազմում է մոտ 50-249 անհատ:

Wasp- ը Falconiformes, բազեների ընտանիքին պատկանող թռչուն է: Եվրոպայում և Ասիայում բշտիկակերները բնադրում են:

Այս թռչունները գործնականում ապրում են ամբողջ Եվրոպայում ՝ Իսպանիայում, Իտալիայում, Ֆրանսիայում և Արևելյան Եվրոպայի մնացած մասերում: Հյուսիսում այս թռչունների բնակավայրը սահմանափակվում է Սկանդինավիայում և Մեծ Բրիտանիայում: Մեծ Բրիտանիայում նոր անտառում նկատվում է wasp ուտողների մեծ կոնցենտրացիա: Հարավային Անգլիայի այս շրջանը լի է խոտհարքներով, անտառներով և անապատներով:

Ասիայում wasp ուտողները բույն են դնում Ռուսաստանի անտառային տարածքում ՝ մինչև Ալթա: Այս թռչունները ձմեռում են արևադարձային Աֆրիկայում և Սահարայից հարավ ընկած տարածքներում: Բացի այդ, տեսակների ներկայացուցիչները հասնում են Աֆրիկայի հարավային ծայր:

Տեսեք նաև այլ բառարաններ ՝

սեւ իշակեր - juodasis ilgauodegis vapsvaėdis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: շատ: Henicopernis infuscatus անգլ. Նոր Բրիտանիայի բզզոց vok. Բիսմարքվեյհ, մ ռուս. սեւ իշակեր, մ խեղկատակ: bondrée noire, f ryšiai: platenis terminas - ilgauodegiai ... Paukščių pavadinimų žodynas

Բիսմարկվեյհ - juodasis ilgauodegis vapsvaėdis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: շատ: Henicopernis infuscatus անգլ. Նոր Բրիտանիայի բզզոց vok. Բիսմարքվեյհ, մ ռուս. սեւ իշակեր, մ խեղկատակ: bondrée noire, f ryšiai: platenis terminas - ilgauodegiai ... Paukščių pavadinimų žodynas

Henicopernis infuscatus - juodasis ilgauodegis vapsvaėdis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: շատ: Henicopernis infuscatus անգլ. Նոր Բրիտանիայի բզզոց vok. Բիսմարքվեյհ, մ ռուս. սեւ իշակեր, մ խեղկատակ: bondrée noire, f ryšiai: platenis terminas - ilgauodegiai ... Paukščių pavadinimų žodynas

Նոր Բրիտանիայի բզզոց - juodasis ilgauodegis vapsvaėdis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: շատ: Henicopernis infuscatus անգլ. Նոր Բրիտանիայի բզզոց vok. Բիսմարքվեյհ, մ ռուս. սեւ իշակեր, մ խեղկատակ: bondrée noire, f ryšiai: platenis terminas - ilgauodegiai ... Paukščių pavadinimų žodynas

bondrée noire - juodasis ilgauodegis vapsvaėdis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: շատ: Henicopernis infuscatus անգլ. Նոր Բրիտանիայի բզզոց vok. Բիսմարքվեյհ, մ ռուս. սեւ իշակեր, մ խեղկատակ: bondrée noire, f ryšiai: platenis terminas - ilgauodegiai ... Paukščių pavadinimų žodynas

juodasis ilgauodegis vapsvaėdis - կարգավիճակի կենդանիների կենդանաբանական | vardynas atitikmenys: շատ: Henicopernis infuscatus անգլ. Նոր Բրիտանիայի buzzard vok. Բիսմարքվեյհ, մ ռուս. սեւ իշակեր, մ խեղկատակ: bondrée noire, f ryšiai: platenis terminas - ilgauodegiai vapsvaėdžiai… Paukščių pavadinimų žodynas

Ռուսաստանի թռչունների ցուցակ - Բովանդակություն 1 թռչուններ Ռուսաստանի 1.1 կարգի արագիլներ կամ անալոգային ցիկոնիֆորմներ ... Վիքիպեդիա

Kazakhազախստանի թռչունների ցուցակ - Բովանդակություն 1 Պատվիրեք Gaviiformes 2 Պատվիրեք Podicipediformes ... Վիքիպեդիա

Վերխնե-Վոլժսկի (արգելոց) - Կոորդինատներ ՝ 57 ° 41'00 ″ վ: շ 38 ° 30'00 "ներս դ. / 57.683333 ° հյուսիսային տարածք շ 38,5 ° Ե եւ այլն ... Վիքիպեդիա

Ուզբեկստանի թռչունների ցուցակ - Բովանդակություն 1 Պատվիրել Podicipediformes 2 Պատվիրել Pelecaniformes ... Վիքիպեդիա

Լատվիայի թռչունների ցուցակ - Բովանդակություն 1 կարգ. Loons (Gaviiformes) 1.1 Ընտանիք ՝ Loons (Gaviidae) ... Վիքիպեդիա

Pin
Send
Share
Send
Send