Թռչունների ընտանիքներ

Փոքրիկ Գուլի նկարագրությունը և փաստերը

Pin
Send
Share
Send
Send


Փոքր ծովախորշ, գիտական ​​անուն Hydrocoloeus minutus կամ Larus մինուս, մոտակայքում կա մի փոքրիկ լեղ, որը բազմանում է ողջ հյուսիսային Եվրոպայում և Պալեարկտիկայում:

փոքրիկ կեղևը աշխարհի ամենափոքր ճայերն է, հիմնականում բազմանում է Սկանդինավիայում և Եվրոպայում, չնայած որոշ զույգեր բազմանում են Հյուսիսային Ամերիկայի Մեծ լճերում:

Այն տեղափոխում է S բուծման սեզոնից հետո: Այն սովորաբար տեղավորվում է խոնավ միջավայրում ՝ թարմ կամ ցնցող լճերով և բազմաթիվ տապակող բույսերով: Ձմռանը այն ավելի հաճախ է դիտվում ափի երկայնքով:

Փոքր կեղևը աստիճանաբար մեծացնում է արևմուտքում պտղաբերության սահմանը և ենթադրվում է, որ բնակչությունն աճում է: Սա համաշխարհային սպառնալիք չէ:

Բազմացման փետուրի փոքրիկ կեղևը ունի սեւ կապոտ, որը չունի սպիտակ աչքի կիսալուսին:

Մի փոքր աղեղի վերին մասերը ծածկոց են, հետևի և վերին մասերը ՝ գունատ մոխրագույն, և կա սպիտակ հետևի եզր: Primaries- ը խաղացողի մոխրագույն և սպիտակ հուշում է, ընդհանրապես չկա: Պոչը սպիտակ է:

Սպիտակ ներքնազգեստներում ենթաշերտը սև է, հակապատկեր սպիտակ հետքի եզրով: Կրծքերը հաճախ լվանում են վարդագույն գույնով:

Փոքր ծովախորշի կտորը կարմրասեւ է: Աչքերը մուգ շագանակագույն են: Ոտքերն ու ոտքերը կարմիր են:

Տղամարդկանց և կանանց փոքրիկ կեղևը նույնն է:

Փոքր ճայը փոքր գաղութներ ունի Կանադայի հարավային տարբեր շրջաններում: Այն ձմեռում է ներգաղթյալների ափերին, Արևմտյան Եվրոպայում, Միջերկրական ծովում և ԱՄՆ-ի հյուսիս-արևելքում:

Վերջին տարիներին, չբուծող թռչունները աճող թվեր են կուտակել Արևմտյան Եվրոպայում, և 2016-ին առաջին անգամ փոքրիկ կեղևը հաջողությամբ իր տունն է պատրաստել Մեծ Բրիտանիայում ՝ Թռչունների արգելոցի թագավորական ընկերության համար Strathbeg արգելոց

Ինչպես շատ ծաղիկների դեպքում է, այս ավանդույթը ավանդաբար տեղադրվել է Laras ցեղի մեջ: Դա Hydrocollius սեռի միակ ներկայացուցիչն է, չնայած որ առաջարկվել է, որ Ռոսի լեղը նույնպես պետք է ներառվի այս սեռի մեջ:

Այս փոքրիկ աղեղի տեսակը գաղութացնում է գաղութները քաղցրահամ ջրերի խոնավ տարածքներում ՝ բույսերի միջև գետնին կազմելով շարված բույն: Սովորաբար 2 - 3 ձու են դնում:

Փոքր ճայը ամենափոքր թփերի տեսակն է, որի երկարությունը 25-30 սմ է (9,8-111,8 դյույմ), 61-78 սմ (24-31 դյույմ) երկարությամբ և 68-140 գ զանգվածով (2,5-7… 7 ունց) )

Փոքրիկ կեղևը գունատ մոխրագույն է, սեւ գլխարկով, մուգ գույնով և կրծքերին վարդագույն կարմրությամբ, հաճախ ՝ վարդագույն կարմրությամբ:

Ձմռանը գլուխը սպիտակվում է, բացառությամբ խիտ գլխարկի և թարթիչների: Օրինագիծը բարակ է և սև, իսկ ոտքերը ՝ մուգ կարմիր: Կլոր թեւերի վրա գտնվող օդանավը մի փոքր վախկոտ է:

Արտաքին այբբենարանն ու սեւ սև «զիգ-զագ» նմուշը գտնվում են դեռահասի գլխի, պարանոցի և մեջքի ետևի բեկերին:

Սպիտակ տերմինալը ցույց է տալիս սեւ տերմինալների գոտին: Ընկնում գունատ:

Բազմացման փետուրի փոքրիկ կեղևը ունի սեւ կապոտ, որը չունի սպիտակ աչքի կիսալուսին:

Վերին հատվածը ունի թիկնոց, հետևի և վերին մասը ՝ գունատ մոխրագույն և սպիտակ հետևի եզր:

Կատեգորիա

Լիան բուծվում է Փոքր Սասկաչեվանում, Բալթյան երկրներում և Ռուսաստանում ՝ Սիբիրից, որին հաջորդում են Է. Սիբիրը, Է. Լենայի ավազանը և Է. Բայկալից:

Փոքր ճայը բազմանում է նաև W&C Եվրոպայում և Հյուսիսային Ամերիկայում, Մեծ լճերում և Հադսոն ծոցում:


Այն տեղափոխում է Ս-ն Արևմտյան Եվրոպայի և Ամերիկայի ափերի երկայնքով ձմեռը անցկացնելու Միջերկրական, Սև և Կասպից ծովերի բուծման տիրույթի արևելքում և արևելքում:

Փոքր ծովային նստավայր

Փոքր ճայերը բազմանում են ցածրադիր վայրերի մեծ մասի քաղցրահամ լճերի շրջակայքում և ողողված են մեծ թվով տապակած բույսերով: Փոքր ճայը նաև բազմանում է թարմ կամ մաքուր առափնյա խոնավ տարածքներ:

Բազմացման սեզոնից դուրս այն հիմնականում նկատվում է ափերի երկայնքով, հատկապես պաշտպանված ծանծաղ գետերում, հարակից քաղցրահամ կամ աղի լճերում, ցեխաշերտերում և լողափերում: Միգրացիայի ընթացքում այն ​​հաճախ է նկատվում ներքին լճերում:

Վարքագիծ

Փոքրիկ ճայերը հիմնականում միջատներով են սնվում ամռան և միգրացիայի ժամանակ: Բայց այն նաև ընդունում է խեցգետնավոր կենդանիներ, մանր փափկամարմիններ, ծովային որդեր, մանր ձկներ և սարդեր:

Littleրի մակերեսին կամ մակերեսին սուզվելիս դանդաղ թռչում է փոքրիկ կեղևը և վերցնում սննդային իրերը:

Այն ժամանակ առ ժամանակ ընկղմվում է օդում ընկղմվելով: Այն վայր է ընկնում Ուեյդը ջրի մեջ կամ մակերեսային ջուր ուտելու համար:

Բազմացման սեզոնի ընթացքում Փոքր Գուլը նախասիրություններ է ցուցաբերում ըստ զույգերի ձևի, նախքան բուծման գաղութներ հասնելը:

Սիրահարության ժամանակ թռչունները թափառում են միմյանց շուրջ ՝ գլուխները թեքելով, որ բացահայտեն սեւ կապոտը: Դրանից հետո նրանք գետնին կտրում են կամ ցավեցնում: Նրանք բնադրում են փոքր գաղութներում, բայց երբեմն կարող են բնադրվել մինչև 1000 զույգ ցրված ձևերով:

Հակառակորդի առջև նպատակն է բարձրացնել գլուխը և նորից բարձրացնել գլխարկը:

Վերարտադրություն

Տեղադրման աշխատանքները սկսվել են հունիսի վերջին: Փոքր ճայերը բազմանում են փոքր գաղութներում կամ ցրված զույգերով: Այն կարող է բնադրվել այլ տեսակների հետ, բացառությամբ 1 / 1,5 մ:

Փոքր աղեղի բույնը գետնին է, սովորաբար ջրահեռ տարածքների ջրի մոտ: Երկու մեծահասակներն էլ մակերեսային հիասթափություն են առաջացնում թաց բույսերի մեջ, որոնք շարված են խոտերով և տերևներով կամ կադրերով:

Իգական փոքրիկ ճայը դնում է 2-3 ձիթապտղի / բուֆի ձու ՝ շագանակագույն և մոխրագույն գծանշաններով: Երկու մեծահասակներն էլ կիսում են ինկուբացիան 23-25 ​​օրվա ընթացքում:

Հորթերի պսակներն ու մեջքերը ունեն սեւ բծեր և մոխրագույն աղվամազի տակ, որոնք կերակրում են իրենց ծնողները և բույնը թողնում երեխայի ծնվելուց մի քանի օր անց, բայց նրանք դեռ գտնվում են մոտակայքում:

Փոքր աղեղն ի վիճակի է թռչել 21-24 օրվա ընթացքում, և նրանք տեղավորվում են ընտանեկան խմբում: Այնուամենայնիվ, դրանք շուտով անվճար են: Նրանք կարող են բազմանալ 2-3 տարեկանում:

Անվտանգություն / սպառնալիքներ / իրավիճակ

Փոքր ճայերի բնակչությունն աճում է մոտավորապես 1,000,000 / 2,277 մարդ (23 2006 թ.), Չնայած ենթադրվում է, որ Եվրոպայի բնակչության թիվը նվազում է:

Հյուսիսային Ամերիկայում հազվագյուտ տեսակները հազվադեպ են և էնդեմիկ, որոնց գնահատականները կազմում են 100/200 բազմացող թռչուններ: Այս բնակչությունն աճել է 1960-ականներից ի վեր:

Ներկայումս փոքրիկ գայլերը գնահատվում են, համենայն դեպս, համերգային:

Դիտեք տեսանյութը: Հրաշքների մասին (Մայիս 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send