Թռչունների ընտանիքներ

Scytalopus whitneyi - անդեմ

Pin
Send
Share
Send
Send


Որոշ կենդանիներ վտանգված են: Նրանց թիվը ծայրաստիճան փոքր է և նվազում է տարբեր պատճառներով `հիմնականում կապված մարդկանց քաղաքակրթության հետ: Եկեք պարզենք, թե վայրի բնության որ բնակիչներն են ավելի հազվագյուտ:

Scytalopus whitneyi

Scytalopus whitneyi- ը Topacol ընտանիքից պասեր թռչունների տեսակ է: Հատուկ անունը տրվել է ի պատիվ ամերիկացի թռչնաբան ՝ Բրետ Մ. Ուիթնիի:

1. Ուսումնասիրության պատմություն

Տեսակը նկարագրվել է գիտության համար, Scytalopus frankeae- ի և Scytalopus krabbei- ի հետ միասին `Krabbe- ի և այլոց կողմից ծավալուն ուսումնասիրության մեջ: 2020 թվականը և ճանաչվել է որպես վավեր տեսակ 2020 թ. Ապրիլին SACC- ի կողմից թիվ 854 առաջարկի հաստատումից հետո:

Հոդվածի աղբյուրը ՝

Բրազիլիայի ru թռչունների ցուցակ:

Scytalopus petrophilus ՝ Ուիթնի, Բ.Մ. Վասկոնսելոս, Մ.Ֆ. Silveira, L.F. Պաչեկո, F. Ֆ. 2010. Revista Brasileira de Ornitologia 18 2 73–88: Topacolaceae- ն ինչ են Topacolaceae- ը: Fatukhiva pomarea Pomarea whitneyi ոչնչացման եզրին գտնվող տեսակ է: Floresian Marsh tapakolo Scytalopus iraiensis անհետացող տեսակ է: Պերուի թռչունների ցանկ ՝ մեկնաբանություններով: Բողոքել Scytalopus petrophilus- ը հողային տոպակոլո թռչուն է Topacolaceae ընտանիքից, որը նկարագրել են 2010 թվականին Ուիթնին և այլք: Նորը:

Կենդանաբանական ֆորում Թռչունների աշխարհի գրառումները:

Դիտեք և ներբեռնեք Scytalopus diamantinensis- ի նկարները: art01 whitney, vasconcelos, silveira. art01 whitney, vasconcelos, silveir. Earthen Topacolo is What is Earthen Topacolo. Monochrome earthen topacolo Scytalopus unicolor Salvin, 1895 Scytalopus Krabbe & Schulenberg, 1997 Scytalopus schulenbergi B.M. Ուիթնի, 1994 թ. Արխիվ, հունվար, 2009 թռչուններ: Scytalopus psychopompus, բնիկ, խիստ վտանգված Bahia spinetail, Synallaxis whitneyi, բնիկ, վտանգված: Վտանգված թռչունների տեսակների ցանկ: Ի՞նչ է ցուցակը: Scytalopus petrophilus Whitney, Vasconcelos, Silveira & Pacheco, 2010 Tapaculo serrano E Synallaxis whitneyi Pacheco & Gonzaga, 1995 João baiano E.

Passaros do Brasil Տեղեկատվական Ֆեյսբուք:

Սիչիկ ՝ սիչիկ էլֆ, կակտուս սիխիկ ՝ միկրաթեն վիթնեյ: Կենդանիների այլ նկարագրություններ և նկարներ 2007-ին նկարագրվեց նոր տեսակ Scytalopus diamantinensis Bornschein et al., Scytalopus schulenbergi Whitney, BM 1994 Scytalopus diamantinensis.

Համաշխարհային ցուցակում հազվագյուտ թռչուններ ՝ A.A. Վինոկուրով:

Scytalopus diamantinensis Վտանգված Scytalopus gonzagai Վտանգված Pomarea whitneyi Խոցելի Symposiachrus ateralbus Տեսակներ: Թռչնաբանություն Աշխարհի թռչուններ. VKontakte համայնքի հաղորդագրություններ: Scytalopus միագույն գույնի միագույն քրոմապատ topacolo: 2009 07 28 Owl elf Micrathene whitneyi. 2009 05 03. Պատվիրեք Բուեր:

Pino- ն առցանց տրամաբանական խաղ է, որը հիմնված է մարտավարության և ռազմավարության վրա: Սա շախմատի, շաշկիի և անկյունայինների ռեմիքս է: Խաղը զարգացնում է երեւակայությունը, ուշադրության կենտրոնացումը, սովորեցնում է ձեզ լուծել հանձնարարված խնդիրները, պլանավորել ձեր գործողությունները և տրամաբանորեն մտածել: Կարևոր չէ, թե քանի չիպս ունեք, բայց գլխավորն այն է, թե ինչպես են դրանք տեղադրվում:

© 2020 | Այս կայքը օգտագործում է բլիթներ: Տեղեկանիշները հիշում են ձեզ, այնպես որ մենք կարող ենք ձեզ տրամադրել լավագույն առցանց փորձը:

Կրիա կույտ

Rafetus Svayno- ն հազվագյուտ կրիաներ են, որոնք բնիկ են Չինաստանում և Վիետնամի հյուսիսում: Նրանք ապրում են մինչև 100 տարի, բացի այդ նրանք շատ բերրի են. Էգը կարող է միանգամից 100-ից ավելի ձու դնել: Բայց որսի, աղտոտման և ջրահեղձերի ոչնչացման արդյունքում կենդանիները գրեթե վերացել են: Այժմ միայն մի քանի անհատներ ողջ մնացին: Նրանց մեծ մասն ապրում է գերության մեջ, ուստի սերունդների հույս կա:

Շատ լեգենդներ կապված են Սվայնոյի կրիաների հետ, դրանցից ամենահայտնին «Thuant Thien» թուրի պատմությունն է, որը կրիան գողացել է ազգային վիետնամական հերոս Լե Լոյից

Կրիա Սվայնոն օրեկան է և սիրում է ջուրը: Սնվում է ձկներով, մանր ծովախեցգետիններով և գորտերով, բույսերով: Կենդանու երկարությունը կարող է հասնել 2 մետրի, իսկ քաշը ՝ 200 կգ:

Սվայնոյի կրիաներից մեկը, ով ապրում էր Վիետնամի մայրաքաղաք Հանոյում, համարվում էր նրա թալիսման: Ավելին, նա այս երկրի անկախության համար պայքարի խորհրդանիշն էր:

Հայնան գիբոն

Hainan gibbons- ը դասակարգվել է որպես 2012 թվականին առավել վտանգված տեսակներ: Վերջին հետազոտության համաձայն ՝ մնացել է ընդամենը 23 կապիկ: Նրանք բոլորը ապրում են Հայնան կղզում: Անհետացման հիմնական պատճառներն են որսագողությունը և մարդկային գործունեության պատճառով տարածքի կորուստը: Այժմ Հաինան գիբոններն այնքան քիչ են, որ վարակիչ հիվանդությունները կամ բնական աղետները սպառնում են տեսակների անվտանգությանը:

Հայնան գիբոնները երկար ձեռքեր և ոտքեր ունեն, և պոչ չունեն

Կենդանիները հիմնականում սնվում են մրգերով: Նրանք ապրում են բարձր ծառերի մեջ, հազվադեպ են ընկնում գետնին: Նախկինում համարվում էր արևելյան սեւ գիբոնի մի շարք, բայց հնչյունների և արտաքին տեսքի տարբերության պատճառով դրանք հատկացվում էին առանձին տեսակների:

Հայնան գիբոնները մոլորակի ամենահազվագյուտ կապիկներն են:

Ամստերդամի ալբատրոս

Չնայած անվանմանը, Ամստերդամի ալբատրոսները ապրում են Հոլանդիայից հեռու ՝ Հնդկական օվկիանոսի հարավում: Նրանք բնադրում են նույն տեղում ՝ Ամստերդամի կղզիներում: Խոշորները `մինչև 1,2 մ երկարություն և 4-8 կգ քաշ: Դրանով թևերի բացվածքը հասնում է 3,5 մետրի: Այս տեսակը, ինչպես մյուս ալբատրոսները, սնվում են ձկներով:

Չնայած թևերի մեծ բացվածքին և երկար տարածություններ թռչելու ունակությանը ՝ Ամստերդամի ալբատրոսները միշտ վերադառնում են նույն կղզին ՝ բազմանալու համար:

Նրանք ոչնչացման սպառնալիքի տակ են, քանի որ դրանց թիվը կազմում է շուրջ 130 թռչուն: Որոշ ժամանակ առաջ դրանք ընդամենը մոտ 40-50 էին, բայց տեսակների պաշտպանության շնորհիվ Ամստերդամի ալբատրոսների թիվն աճել է: Ամենից շատ այս թռչուններին սպառնում են հիվանդություններ, ինչպես նաև ձկնորսության ժամանակ ցանցով թռչուններ պատահաբար որսալը:

Ամստերդամի ալբատրոսները հայտնաբերվել և նկարագրվել են 1983 թվականին, երբ դրանց թիվը չէր գերազանցում 5 զույգը:

Սեյշելյան կղզիներ

Մոտ 10 գրամ քաշ ունեցող փոքրիկ չղջիկը Սեյշելյան կճուճի թևն է: Նա նախընտրում է ապրել սառը քարանձավներում `առանց մուտքի խոչընդոտների, ինչպես նաև հորիզոնական առաստաղով, որի վրա հենվում են մկները: Պարկերը սնվում են խոշոր միջատներով:

Դիտարկումները ցույց են տվել, որ պայուսակի թևը, որսորդությունը, թռչում է զիգզագներով ՝ և՛ բարձր (15-20 մ), և՛ ցածր (1,5-2 մ) գետնից բարձր:

Կենդանիների թիվը 100-ից ոչ ավել է: Այժմ դրանք հանդիպում են միայն Սեյշելների արշիպելագի երկու կղզիներում ՝ Սիլուետում և Մահեում: Պայուսակների ոչնչացման հիմնական գործոններն են ՝ բու գոմերի բվերը և վայրի կատուները, որոնք դրսից Սեյշելյան կղզիներ են տեղափոխվել, ինչպես նաև բնակավայրի վատթարացումը:

Պայուսակների աճելավայրի վատթարացումը կապված է լիանայի հետ, որը տարածվում է կղզիների վրա և փակում քարանձավների մուտքերը, որից հետո դրանցում փոխվում է միկրոկլիման:

Քամելեոն Տարզան

Մադագասկարից հյուսիս-արեւելք բնակվում են հազվագյուտ Tarzan քամելեոնները: Միջին չափի մողեսների պոչը 15 սմ է: Ինչպես մյուս քամելեոնները, նրանք նույնպես սնվում են իրենց լեզվով բռնած միջատներով:

Tarzan- ի քամելեոնները փոխում են գույները `կախված իրավիճակից, ինչպես մյուս բոլոր քամելեոնները

Այս սողուններն անվանումն ստացել են Tarzanville– ի պատվին ՝ գյուղ, որը գտնվում է վայրի մոտակայքում, որտեղ հայտնաբերվել է տեսակը: Անվան նմանությունը գեղարվեստական ​​հերոս Տարզանի անվան հետ գիտնականներին առաջացրեց նոր գաղափար ՝ բաց տեսքը նվիրել նրան: Այսպիսով, նրանք հույս ունեն ուշադրություն հրավիրել քամելեոնի պահպանման խնդրի վրա, որի քանակը չափազանց փոքր է ՝ 100-ից պակաս անհատ: Սողունների հիմնական սպառնալիքը գյուղատնտեսությունն է, որը ոչնչացնում է նրա բնական միջավայրը ՝ արեւադարձային անտառները:

Սողունների մեծ մասը, որոնք ապրում են Մադագասկարում, աշխարհի ոչ մի այլ վայրում չեն հանդիպում:

Նոր Գվինեայի մրգային չղջիկ

Մրգային չղջիկների շարքում, որոնք հայտնի են նաև որպես թռչող շներ կամ թռչող աղվեսներ, առանձնանում է Նոր Գվինեայի տեսակը ՝ փոքր կաթնասուն, որի երկարությունը հասնում է 30 սմ-ի: Այն կշռում է միջինը կես կիլոգրամ, իսկ թևերի բացվածքը մոտ 1 մ է: Հիմնական սնունդը ֆիկուսի պտուղներն են: Ապրում է հիմնականում կրաքարային քարանձավներում ՝ լեռնային արևադարձային անտառների շրջանում:

Նոր Գվինեայի մեծահասակների մրգային չղջիկներն ունեն բնորոշ ուժեղ մուշկային հոտ:

Այս պտղատու չղջիկներն ապրում են միայն Նոր Գվինեայում: Դրանք համարվում են անհետացող, քանի որ 25 տարի առաջ նրանց թիվը կազմում էր ընդամենը 160 անհատ, իսկ այժմ, հավանաբար, ավելի քիչ է. Տեսակները պահպանելու համար դեռ միջոցներ չեն ձեռնարկվում, մարդիկ կարող են անվտանգ որսալ կենդանուն: Տեղի բնակիչները դրանք հանում են, այդ թվում ՝ մսի համար:

Սկզբնապես կենդանին համարվում էր ոչնչացված, քանի որ նկարագրվում էր հին մնացորդներից, որոնք մոտ 12 հազար տարեկան են: Բայց 1975-ին հայտնաբերվեցին նաև Նոր Գվինեայի կենդանի պտղատու չղջիկներ:

Javanավանական ռնգեղջյուր

Ռնգեղջյուրի հինգ հայտնի տեսակներից մեկը ճավայերենն է: Այն վտանգվում է հիմնականում որսագողերի պատճառով: Չինաստանում կենդանու եղջյուրը շատ բարձր է գնահատվում, քանի որ նրա առևտուրը ժողովրդական է և շահավետ, չնայած անօրինականությանը: Գյուղատնտեսական գործունեության պատճառով բնակավայրի ոչնչացումը նույնպես նպաստում է ռնգեղջյուրի ոչնչացմանը: Այժմ Հարավարևելյան Ասիայի տարածքում 60 մարդ չի ապրում:

Սև շուկայում կիլոգրամի համար ճավայերեն ռնգեղջյուրի եղջյուրների արժեքը կազմում է ավելի քան $ 30 000 ՝ երեք անգամ ավելի շատ, քան աֆրիկյան ռնգեղջյուրի եղջյուրները:

Javaneseավայական ռնգեղջյուրները խոտակեր են, սնվում են թփերով և մանր ծառերով, տերևներով և ընկած պտուղներով: Նրանք օրական ուտում են մինչև 50 կգ սնունդ: Շատ մեծ կենդանիներ ՝ մինչեւ 2 տոննա քաշ և մինչև 3 մետր: Նրանք ապրում են մինչև 45 տարի, սերունդները քիչ են. Էգերը լույս աշխարհ են բերում մեկ ձագ, մինչդեռ հղիությունը տևում է 16 ամիս: Սա նույնպես չի նպաստում բնակչության աճին:

Javaneseավայական ռնգեղջյուրը արմատ չի դնում գերության մեջ, իսկ այն կենդանաբանական այգիներում պահելու փորձերն ավարտվել են անարդյունք:

Սանտա Կատարինայի ծովախոզուկ

Հազվագյուտ կրծողը ՝ Սանտա Կատարինա ծովախոզուկը, ապրում է Բրազիլիայի հարավում ՝ Սանտա Կատարինա նահանգի ծովափնյա կղզում: Տեսակը ոչ մի կերպ չի պաշտպանվում, չնայած այն գտնվում է ոչնչացման եզրին. Ըստ տարբեր գնահատականների ՝ մնացել է 40-ից 60 կենդանի: Ոչնչացման հիմնական պատճառներն են հնարավոր որսը, բնակության միջավայրում փոփոխությունները ՝ մարդկային գործողությունների արդյունքում:

Սանտա Կատարինա ծովախոզուկներին որս են անում մի քանի գիշատիչ թռչուններ

Սանտա Կատարինա ծովախոզուկները սնվում են իրենց տեսականու մեջ աճող խոտաբույսերով: Երկարությամբ կենդանիները հասնում են 20-40 սմ-ի: Նրանք այնքան էլ արդյունավետ չեն, 1-2 ձագ են տալիս, սա նաև խնդիր է ստեղծում քանակի ավելացման համար:

Այս կենդանին ունի ծայրաստիճան փոքր բնակավայր ՝ ընդամենը 4 հա:

Fatukhiva pomareya

Fatuhiva pomareya- ը Միապետների ընտանիքի թռչուն է, ապրում է Ֆրանսիական Պոլինեզիայում, Մարկեսյան կղզիներում: Այլ անուններ են Fatuhiva ճանճը, Fatu-Khiva միապետը: Ոչ շատ մեծ թռչուն, աճում է մինչև 20 սմ Նախընտրում է խիտ լեռնային անտառները, սնվում միջատներով:

Մեծահասակ թռչունները ունեն փայլուն մանուշակագույն-սեւ փետուր:

Fatukhiva pomareya- ն անհետացող տեսակի կարգավիճակ է ստացել այն բանից հետո, երբ 20 տարվա ընթացքում նրա բնակչությունը 90% -ով նվազել է: Դրա պատճառը գիշատիչներն էին ՝ վայրի կատուներն ու այլ առնետներից բերված սեւ առնետները: Այժմ մնացել է Fatu Hiva- ի ընդամենը 50 միապետ:

Fatukhiva pomareya- ն ընդհանուր ճնճղուկների հարազատ է, քանի որ այն պատկանում է պասերինների կարգին:

Չինական լեռնաշղթան

Այժմ լեռնաշղթաների քանակը 50-ից ավելի անհատ է: Դրանք ոչնչացման սպառնալիքի տակ են ՝ մարդկանց կողմից բնական միջավայրի ոչնչացման, ինչպես նաև ձվերի կոլեկտորների շնորհիվ, որոնք թույլ չեն տալիս թռչունների սերունդ հայտնվել: Անցած 6 տարիների ընթացքում, բնապահպանական կազմակերպությունների ջանքերով, հնարավոր է դարձել ավելացնել այս թռչունների թիվը, որը 2013-ին ընդամենը 19 անհատ էր:

Չինական Crested Tern- ը կտուցի սեւ ծայրով տարբերվում է իրեն նման այլ լեռնափայտերից:

Չինական տերտերն ապրում են Չինաստանի արեւելյան ափին: Սնվում են հիմնականում ձկներով, ինչպես նաև փափկամարմիններով, խեցգետնակերպերով և միջատներով:

Չինական լեռնաշղթաները սովորաբար բնադրում են ոչ թե ինքնուրույն, այլ Berg Terns- ի մեծ հոտերի հետ միասին:

Աշխարհում բոլոր հազվագյուտ կենդանիները նշված են Կարմիր գրքում, մինչդեռ նրանցից ոմանք գործնականում պաշտպանված չեն: Հուսանք, որ մարդիկ կմտածեն մեր փոքր եղբայրների մասին և կօգնեն նրանց գոյատևել:

Pin
Send
Share
Send
Send